petek, 29. januar 2016

IZ 1960-ih V SODOBNOST


Saj poznate stare bloke, kjer so prostori majhni, temni, ozki?

No, takšno je bilo to stanovanje pred prenovo. Konkretno kuhinja dolga le slaba 2,5m, utesnjena med dve steni, s starimi inštalacijami, povsem neprimernimi za sodobne aparate. 



Lastnika sta si že v štartu zamislila bolj odprt, svetlejši prostor, kolikor je to sploh mogoče v dolgi ozki sobi, široki komaj 2,5 metra, v kateri naj bi bila tako kuhinja kot jedilnica, a je bilo vprašanje, ali se steno med jedilniškim delom in kuhinjo sploh lahko odstrani. Na srečo se je lahko.  Druga, za katero se je nekdaj skrivala mini shramba, je žal morala ostati, saj se je v njej skrivala ventilacijska cev celotnega bloka.  Z odprtjem prostora se je razširila možnost oblikovanja same kuhinje, tudi barve so se iz nekoliko temnejših kombinacij spremenile v svetlejše, toplejše. 



Po renovaciji, v kateri se je tudi delno prestavilo inštalacije in uredilo stene ter tla, smo nastopili z novo kuhinjo mi. V niši je namesto shrambe pristal hladilnik, desno pa se je razvrstila kuhinja v svetlih, mat krem barvah, kombiniranih s sivo. Enostavna, a uporabna kuhinja z obilo shrambnega prostora. Viseče omarice so potegnjene do stropa v kuhinjskemu delu.
Kuhinja, v kateri je vključeno vse bistveno, torej tudi pomivalni stroj in predalnik ter sistem za ločeno zbiranje odpadkov pod koritom, se zoža proti jedilnemu delu, ki je optično ločen tudi z drug barvno kombinacijo in bolj odprto postavitvijo omaric. Da ima kuhinja dvojno funkcijo, nakazuje tudi stenska obloga v močnejši rumeni barvi v kuhinjskemu delu. 

Ker je kuhinja majhna, a hkrati ravno toliko široka, da ni ne tič ne miš, smo na nasprotno steno umestili še ožji predalnik, ravno na pozicijo, da se med praženjem krompirja lahko naslonimo nanj :). nad njim pridejo še poličke za shranjevanje vsega majhnega drobiža, spominkov in knjig, ki se nabere s časom. 

Nastala je sodobna, a hkrati nevpadljiva kuhinja, ki bo kljubovala vsem modnim smernicam, ki se bodo pojavila v prihodnjih dvajsetih letih. Ravno prav navihana in razgibana, da kaže: "Tu sem, me vidite?"


VŠEČ?  Delite objavo s svojimi FB prijatelji. 



_______________________________________________________________________________
Načrtujete novo kuhinjo? Se vam je ustavilo sredi načrtovanja in ne najdete optimalne rešitve? Ali niste zadovoljni s svetovanjem, ki ste ga bili do sedaj deležni?

Pokličite nas za IZRIS na vašem domu ali svetovanje preko elektronske pošte na tel. 031 386 221 ali pišite na el. naslov info@gros-novak.si. Več...


(C) Gros-Novak, d.o.o. Notranja oprema Gros-Novak www.gros-novak.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar